Svenska fotbollsklubbar

När du tar en titt på alla svenska fotbollsklubbar som finns kommer du kanske bli förvånad. Det finns nämligen ett större antal än vad du kanske först trodde. De klubbar som spelar i högre ligor är vanligtvis de klubbarna som du har hört talas om. Men förutom de stora klubbarna finns det flera mindre som spelar på lägre nivåer. Men här kommer du kunna läsa lite mer om några av de större svenska fotbollsklubbarna ifall du är helt ny när det kommer till sporten.

Bästa fotbollsklubbar

Vilka klubbar som räknas som de största varierar lite beroende på vem du frågar. Är det klubben som vunnit flest antal gånger? Eller kanske klubben som har flest antal fans? Trots att det kan vara samma klubb är det inte alltid så. Ibland kan klubben med mest fans inte ha vunnit på flera år medan klubben som vinner inte har lika stor support. Eftersom fotboll är en så populär sport är det kanske säkrast att alla bestämmer själv över vilken klubb som anses vara bäst.

Malmö FF

Malmö FF grundades redan år 1910 och den debuterade i allsvenskan säsongen 1931/1932. Under åren som de deltagit i allsvenskan har de vunnit guld över 20 gånger samt blivit svenska mästare ungefär lika många gånger. Första gången de vann allsvenskan var år 1944 och efter det började klubben/lagets storhetstid att inledas. De har sedan dess haft flera storhetsperioder där de vunnit flera gånger i rad. Detta har lett till att klubben anses vara en av de största och bästa i Sverige.

AIK

En annan stor fotbollsklubb i Sverige är AIK. AIK Fotboll är en sektion till själva idrottsklubben AIK. Den grundades redan år 1891 och har sedan dess spelat i över 90 säsonger i allsvenskan. De vann guld första gången 1931/1932 och har även blivit svenska mästare 12 gånger.