Svenska fotbollsstjärnor

Ända sedan fotbollen började spelas professionellt har det funnits ett antal spelare som sticker ut i mängden. En del anses vara så duktiga att de största fotbollslagen runt om i världen kämpar om vem som ska få stjärnan att spela för sitt lag. Sverige har genom åren bidragit med flera fotbollsspelare som tagit sig upp till toppen bland de bästa. Under de senaste åren har nog de flesta hört talas om Zlatan Ibrahimovic. Han är en av de bästa och mest populära svenska fotbollsspelarna, men han är inte den enda. I det här inlägget kommer du kunna läsa mer om några av Sveriges bästa fotbollsspelare. Några av de bästa fotbollsmålvakter som finns tas upp i ett annat inlägg eftersom det finns flera fantastiska målvakter som förtjänar ett eget nämnande.

Zlatan Ibrahimovic

Det är som sagt omöjligt att inte nämna Zlatan när man pratar om kända fotbollsspelare. Han föddes i Malmö och har under sin karriär deltagit i över 100 landslagsmatcher och gjort över 60 mål, vilket gjorde honom till spelaren med flest mål. Zlatan har under sin karriär spelat i flera stora klubbar runt om i världen, bland annat Inter, Juventus, Manchester United och Los Angeles Galaxy.

Henrik Larsson

År 2005 blev Henrik Larsson framröstad av Guldbollen-vinnarna som den bästa svenska fotbollsspelaren. Han började sin karriär i Högborgs BK och gick vidare till Helsingborgs IF år 1992. Han hjälpte bland annat HIF att återta sin status i allsvenskan och gjorde 34 mål på 31 matcher. Under sin karriär har han även spelat för Feyenoord, en nederländsk klubb, Celtic, Barcelona och Manchester United.

Patrik Andersson

Andersson anses vara en av de bästa mittbackar Sverige någonsin haft. Han debuterade år 1989 i allsvenskan och år 1992 i landslaget. Patrik Andersson blev uppskattad under många år i Borussia Mönchengladbach och har även spelat för bland annat FC Bayern München och FC Barcelona.